Baghdad bowling

Published by:

Bagdad och bowling är en kombination som de flesta kanske inte hört talas om innan. Baghdad bowling är dock alltså titeln på ett spel som blivit populärt bland spelare på nätet. Det är dock inte någon traditionell bowling det handlar om i detta spel, utan snarare en något annorlunda variant.

Vad går Baghdad bowling ut på?

Baghdad bowling är som sagt var inte något traditionellt bowlingspel. Här är det nämligen inte bowlingklot du bowlar med. Istället är det bomber som används som klot. Skillnaden mellan detta spel och riktig bowling slutar dock inte där. Inte heller käglor används nämligen i denna alternativa typ av bowling. Istället är målet människor. Det handlar dock inte om vilka människor som helst, utan de du ska träffa med bomberna är onda sådana. Huvudantagonisterna som ofta dyker upp är Saddam Hussein samt hans två söner Qusay och Uday. Samtliga dessa tre var ökända för sin grymhet och brist på empati. Det handlar dock inte enbart om Saddam och hans söner, utan även andra Saddam-anhängare utgör målen i Baghdad Bowling.

Det rör sig bland annat om soldater och liknande som var lojala till Saddam. Detta använder sig förmodligen skaparna bakom spelet av för att rättfärdiga att man slänger bomber på folk. Hade det rört sig om vanliga civila hade detta spel knappast blivit särskilt populärt. Baghdad bowling är inte något spel med spännande handling och snygg grafik. Handlingen och grafiken är snarare mycket simpel. Grejen med spelet är snarare underhållningsvärdet. Detta är i sin tur ganska bra och det går absolut att spendera x antal timmar med att spela Baghdad bowling. Detta tillhör alltså den typ av spel som är simpla men samtidigt underhållande. Tillhör du de spelare som gillar denna typ av spel så rekommenderas Baghdad bowling. Annars finns det bättre alternativ på marknaden.