Wii bowling

Published by:

Wii bowling är ett spel till Nintendo Wii som ingår som en del av spelkollektionerna Wii Sports, Wii Sports Resort, samt Wii Sports Club. Eftersom Wii Sports var det allra första spelet som släpptes till Nintendo Wii så var därför även Wii bowling ett av de första spelen att släppas till konsolen. Wii Bowling är det näst roligaste i spelform som jag spelat.

Hur spelar man Wii bowling?

Wii bowling fungerar i mångt och mycket på samma sätt som riktig bowling. Du som spelare har två försök per omgång på dig att med hjälp av bowlingklotet få ner alla 10 käglor. För högsta möjliga poäng är det strike som gäller, alltså att du ska lyckas få ner samtliga käglor på första försöket. Du kan här välja mellan att antingen spela mot datorn eller att spela mot en annan spelare. Att möta en riktig motståndare är på många sätt och vis det mest spännande sättet att spela på. Det bidrar nämligen med en helt annan nivå av realism och prestige till spelandet. Detta är något som per automatik även gör det hela mer spännande och underhållande. Detta innebär dock inte på några sätt och vis att det är tråkigt att spela mot datorn.

Även spel mot datorn är mycket underhållande, men många föredrar alltså multiplayer-alternativet. Något som också bidrar till att göra Wii bowling till ett ytterst underhållande spel är det faktum att kontrollerna till Wii är utrustade med rörelsesensorer. Detta är något som Wii bowling drar full nytta av. Det innebär att du vid varje kast måste röra din kontroll precis som om du hade slängt ett riktigt bowlingklot. Samtidigt som du gör din armrörelse behöver du hålla in kontrollens B-knapp. När du sedan är redo att släppa klotet så är det bara att släppa B-knappen. För att sammanfatta Wii bowling så är det ett spel som är både realistiskt och underhållande. Vi rekommenderar det framför allt till dig som gillar riktig bowling. Med Wii bowling får du nämligen möjligheten att uppleva denna underhållande sport utan att behöva ta dig till bowlinghallen!